Organisatie

Meer over de organisatie van Vitaeva – de WIA specialist.

Roy van Antwerpen

Oprichter en eigenaar Roy van Antwerpen

Na ongeveer 6 jaar werkzaam te zijn geweest in de automotive, ben ik in 2007 gestart in de arbeidsbemiddeling. Eerst bij een uitzendbureau als intercedent en later als vestigingsmanager. Door mijn technische kennis en uitzendervaring ben ik daarna drie jaar aan het werk geweest bij een ingenieursbureau als accountmanager.

Alles liep op rolletjes en mijn loopbaan zat in een stijgende lijn, totdat ik gezondheidsklachten kreeg. Na een lange periode ziek te zijn geweest ben ik rustig gestart met mijn re-integratie. Eind 2015 kreeg ik de kans om aan het werk te gaan bij het UWV op de afdeling Werkgeversservicepunt. Hier heb ik ruim twee jaar gewerkt en ondertussen mijn opleiding Personeel en Arbeid succesvol afgerond. Bij het UWV WERKbedrijf heb ik veel geleerd en werkervaring op gedaan bij verschillende afdelingen onder andere Basisdienstverlening. 

Hierna ben ik aan het werk gegaan bij Adecco in Tilburg. Adecco was een verzuimcentrum aan het opzetten voor haar uitzendkrachten. Gezien mijn opleiding en werkervaring was dit voor mij de perfecte plek om hier aan mee te werken. Ik was hier uiteindelijk verantwoordelijk voor het verwerken van alle sociale verzekeringspost van het UWV met betrekking tot het verzuim van uitzendkrachten. 

Wat is een wia uitkering

Ontstaan Vitaeva – De WIA specialist

Door mijn werkervaring en eigen situatie viel mij iets meteen op: het is vrijwel onmogelijk om voor een particulier onafhankelijk advies en ondersteuning te vragen. Iedereen heeft financiële belangen: de (ex-)werkgever, bedrijfsarts, arbodienst én het UWV.

Daarnaast zijn er veel WIA specialisten die bezig zijn met zogenaamde schadelastbeheersing. Deze zijn dagelijks aan het werk om zieke werknemers onder een vergrootglas te leggen en zoveel mogelijk kosten te besparen voor werkgevers. Hierbij strijken zij een percentage op van de besparing als beloning. 

Ik vind het belangrijk dat er voor deze zieke werknemers een onafhankelijke partij is voor advies en ondersteuning. Ziek worden heeft niemand op de planning staan en je hebt andere dingen aan je hoofd op het moment dat het tijd wordt voor het aanvragen van een WIA uitkering.

iva uitkering

Missie en visie

Mijn missie is om voor werknemers die bijna twee jaar ziek zijn of al een WIA uitkering hebben onafhankelijk advies en ondersteuning te bieden. Het is voor mij belangrijk om mensen te helpen uit mijn eigen doelgroep. 

Mijn visie is dat deze werknemers zoveel mogelijk in aanmerking komen waar ze recht op hebben. Door administratieve fouten te voorkomen, details duidelijk in kaart brengen en klanten te adviseren en ondersteunen met betrekking tot een WIA uitkering. 

Wil jij ook snel geholpen worden?